Anasayfa
/
AP Dersleri
/
artvin`in yöre yemeklerinin genel özellikleri çok acil .

Soru

Artvin`in yöre yemeklerinin genel özellikleri çok acil .

Çözüm

4.3 (209 Oylar)
Genco
Uzman doğrulaması
Usta · 5 yıl öğretmeni

Cevap

Cevap: Artvin yöresine ait yemekler genellikle Karadeniz bölgesinin karakteristik özelliklerini yansıtır. Bu yemeklerde genellikle mısır, hamur işleri ve balık ürünleri başrol oynar. Mısır ekmeği, tandır ekmeği, pileki ekmeği, lavaş ekmeği ve hamsili ekmek gibi bir çok farklı ekmek çeşidi bulunur. Ayrıca hamur işleri olarak kete, kada, fırın ekmeği, Artvin pidesi ve katmer gibi ürünler öne çıkar. Yöreye özgü olan hinkar, su böreği, garço, gaviçi ve çimur gibi yemeklerin yanında tatlı olarak lokum ve bişi başarılar da tüketilir. Genel anlamda Artvin'in yöresel mutfağı, bol malzemeli ve doyurucudur.