Anasayfa
/
Biyoloji
/
18. Húcre Zarlndaki Porlardan Geçebilen Bútủn Organik Besinler Için; 1 . Sindirim Sonucu Olusma, II. Ortam PH'sini Azaltma, III.

Soru

18. Húcre zarlndaki porlardan geçebilen bútủn organik besinler için; 1 . sindirim sonucu olusma, II. ortam pH'sini azaltma, III. karbon ve hidrojen atomu içerme, III. yikimi sonucu ATP Gretebilme durumlarindan hangileri ortaktir? A) Yalniz 111 B) I ve 111 C) 1,11 ve III D) II, III ve IV E) I, II , III ve IV

Çözüm

4.3 (282 Oylar)
Kağan
Uzman doğrulaması
Kıdemli · 11 yıl öğretmeni

Cevap

Doğru cevap: C) I, II ve IIIHücre zarı, organik besinlerin sindirim sonucu oluşumunu, ortam pH'sini azaltmayı ve karbon ve hidrojen atomu içerme durumlarını destekler. Bu özellikleri, hücre zarının fonksiyonlarını ve organizmanın hayatta kalma sürecini destekler.