Soru
Margarin donar mı farklı donan maddeler
Çözüm
4.4
(241 Oylar)
Yasemin
Elit · 8 yıl öğretmeni
Uzman doğrulaması
Cevap
Cevap: Margarinin donma noktası, içerisindeki yağlara bağlı olarak değişebilir. Margarin genellikle farklı yağların (ayçiçek yağı, mısır yağı vb.) karışımından üretilir ve bu yağların her birinin kendi donma seviyeleri vardır. Bu sebeple, margarinin kesin donma noktasını belirlemek zor olabilir. Ancak genel olarak margarinin, sıvı yağlar donma noktasının biraz üzerinde bir sıcaklıkta donduğunu söyleyebiliriz. Yani odada bırakıldığında veya buzdolabında tutulduğunda sabit kalır, ancak dondurucuya konduğunda donabilir. Bu da margarinin kullanımını ve saklanmasını etkiler. Kesin sonuçlar için margarinin bileşiminin, üreticinin belirttiği saklama koşullarının ve donma noktasının belirlenmesi gerekebilir.