Soru
Karadeniz kültürü ile balık türü
Çözüm
4.2
(246 Oylar)
Pakize
Kıdemli · 9 yıl öğretmeni
Uzman doğrulaması
Cevap
Cevap: Karadeniz'de en çok bulunan ve tüketilen balık türü hamsidir. Bu balığı palamut, lüfer, çinakop, tekir, kolyoz, kalkan, pisi ve çaça türleri izler. Ancak, yanlış avlanma ve deniz kirliliği nedeniyle bazı balık türlerinde azalma görülmektedir. Özellikle uskumru, torik, mersin, domuz balığı ve lüfer irilerinden olan kofanaya neredeyse hiç rastlanmamaktadır. Bu nedenle, kalan ve bol bulunan balıkların değerini bilmek ve onları koruma altına almak önem kazanmaktadır. Hamsi bile hatalı avlanma nedeniyle risk altındadır. Ayrıca, bazı balıklar beslenme kültürümüz dışında bırakılıyor ve görüldüğü yerde denize geri bırakılıyor. Bunlar arasında yunus, kayabalığı ve vatos balığı bulunmaktadır.