Ana sayfa
/
Almanca
/
Mikrodalgada yemeğin ısınması KONVEKSİYON MU YOKSA IŞIMA MI YOKSA İLETİM Mİ??

Soru

Mikrodalgada yemeğin ısınması KONVEKSİYON MU YOKSA IŞIMA MI YOKSA İLETİM Mİ??

Çözüm

3.1263 Voting
avatar
Fevzi
Usta · 5 yıl öğretmeni
Uzman doğrulaması

Cevap

Cevap: Mikrodalgada yemek ısınması konveksiyon, ışıma veya iletim prensiplerinden birini kullanmaz. Bu aslında bir mikro dalga işlemi, daha teknik bir adıyla 'dielektrik ısıtma' prensibidir. Mikrodalga enerji, yemekteki su molekülleri arasında hızla osile ederek ısı üretir. Bu, iletim veya konveksiyonun kullanıldığı geleneksel yemek pişirme yöntemlerinden farklıdır. Bu nedenle, mikrodalgada yemek ısınırken aslında hiçbir ısı iletme veya konveksiyon gerçekleşmez. Işıma ise genellikle elektrikli ocaklar veya tost makineleri gibi yemek pişirme cihazlarında bulunur. Bu nedenle, yemeklerin mikrodalgada ısınması bir iletme, konveksiyon veya ışıma süreci değildir, tamamen 'dielektrik ısıtma' denilen bir prosesle gerçekleştirilir.
Derecelendirmek için tıklayın: