Ana sayfa
/
Kimya
/
ni aşagi- 13. Kimya alt disiplinlerinden olan analitik kimya, maddele- rin hangi bileşenlerden oluştuğunu ve bu bileşenlerin mik- tarini belirlemek için nicel ve nitel analiz yapar. Buna gore; I. Sulardaki sertlik derecesinin tayini W. Seker pancarindaki seker miktarinin tayini III. Kafeinin yapisindaki maddelerin túrũ işlemlerinden hangileri nicel analizé girer? A) Yalnz1 (B) Yalniz II II square Drive III E) II ve III 15.

Soru

ni aşagi-
13. Kimya alt disiplinlerinden olan analitik kimya, maddele-
rin hangi bileşenlerden oluştuğunu ve bu bileşenlerin mik-
tarini belirlemek için nicel ve nitel analiz yapar.
Buna gore;
I. Sulardaki sertlik derecesinin tayini
W. Seker pancarindaki seker miktarinin tayini
III. Kafeinin yapisindaki maddelerin túrũ
işlemlerinden hangileri nicel analizé girer?
A) Yalnz1	(B) Yalniz II	II
square 
Drive III	E) II ve III
15.

ni aşagi- 13. Kimya alt disiplinlerinden olan analitik kimya, maddele- rin hangi bileşenlerden oluştuğunu ve bu bileşenlerin mik- tarini belirlemek için nicel ve nitel analiz yapar. Buna gore; I. Sulardaki sertlik derecesinin tayini W. Seker pancarindaki seker miktarinin tayini III. Kafeinin yapisindaki maddelerin túrũ işlemlerinden hangileri nicel analizé girer? A) Yalnz1 (B) Yalniz II II square Drive III E) II ve III 15.

Çözüm

4.6247 Voting
avatar
Hatice
Usta · 5 yıl öğretmeni
Uzman doğrulaması

Cevap

Cevap: E) I ve III<br /><br />Açıklama: Analitik kimya, maddelerin bileşenlerini ve miktarlarını belirlemek için nicel ve nitel analizler yapar. Sulardaki sertlik derecesinin tayini (I) ve kafeinin yapısında bulunan maddelerin türlerinin belirlenmesi (III) nicel analiz gerektirir. Seker pancarında seker miktarının tayini ise nitel analiz gerektirir.
Derecelendirmek için tıklayın: