Ana sayfa
/
Fizik
/
FARKLI CANLILARDA ÜRETİLEN TRİGLİSERİTLERİN FARKLI OLMASINDA; 1.YAĞ ASİTLERİNİN YAPISI 2.YAĞ ASİTLERİN GRİSEROLA BAĞLANMA ŞEKLİ 3.GLİSEROL MOLEKÜLÜNÜN YAPSI FAKTÖRLERİNDEN HANGİSİ ETKİLİDİR

Soru

FARKLI CANLILARDA ÜRETİLEN TRİGLİSERİTLERİN FARKLI OLMASINDA; 1.YAĞ ASİTLERİNİN YAPISI 2.YAĞ ASİTLERİN GRİSEROLA BAĞLANMA ŞEKLİ 3.GLİSEROL MOLEKÜLÜNÜN YAPSI FAKTÖRLERİNDEN HANGİSİ ETKİLİDİR

Çözüm

4.0234 Voting
avatar
Lütfi
Usta · 5 yıl öğretmeni
Uzman doğrulaması

Cevap

Cevap: Farklı canlılarda üretilen trigliseritlerin farklı olmasında yağ asitlerinin yapısı ve yağ asitlerinin gliserola bağlanma şekli etkilidir. Gliserol molekülünün yapısı ise tüm canlılarda aynı olduğu için bu farklılığı etkilemez. Bu, trigliseritlerin yapı taşları olan yağ asitlerinin çeşitli canlılarda farklı türlerde ve farklı oranlarda olabilmesinden kaynaklanır. Ayrıca, yağ asitlerinin gliserola bağlanma şekli, bu yağ asitlerinin gliserole ester bağlarıyla nasıl bağlandığını ve bu bağlanmanın hangi pozisyonda olduğunu ifade eder. Bu da üretilen trigliseritin özelliklerini belirleyen önemli bir faktördür. Ancak, gliserol molekülünün yapısı, bir gliserol molekülünün üç karbon, sekiz hidrojen ve üç oksijen atomundan oluştuğu için tüm canlılar için katı ve değişmezdir. Bu yüzden, farklı canlılarda üretilen trigliseritlerin farklı olmasına etki etmez.
Derecelendirmek için tıklayın: