Ana sayfa
/
Biyoloji
/
Bahçe Bitkileri Dersi Ara Sinavi 2. Oturum 14.Asagida verilen seçeneklerden hangisinde yazlik sebzelerin (sicak iklim sebzeleri) tanimi en dogru bir sekilde yapilmistir? a) Genellikle en dúsúk gelisme sicaklik istegi 9.10^circ C, optimum sicaklik istegi 20-30^circ C, maksimum sicaklik Istegi ise 4 0^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir b) Genelikle en dusuk gelisme sicaklik istegi 9-10^circ C optimum sicaklik istegi 20-30^circ C maksimum sicaklik istegi ise 3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir c) Genellikle en duşúk gelisme sicaklik istegi 4-5^circ C optimum sicaklik istegi 20-30^circ C, maksimum sicaklik istegi ise 3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir d) Genellikle en duşúk gelişme sicaklik istegi 9-10^circ C, optimum sicaklik istegi 15-20^circ C, maksimum sicaklikistegi ise 3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir e) Genelikle en duşuk gelisme sicaklik istegi 9-10^circ C. optimum sicaklik istegi 15-30^circ C, maksimum sicaklikistegi ise3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 8.9^circ C de zarar goren sebzelerdir Bos birak

Soru

Bahçe Bitkileri Dersi Ara Sinavi 2. Oturum
14.Asagida verilen seçeneklerden hangisinde yazlik sebzelerin (sicak iklim sebzeleri) tanimi en dogru bir sekilde
yapilmistir?
a) Genellikle en dúsúk gelisme sicaklik istegi 9.10^circ C, optimum sicaklik istegi 20-30^circ C, maksimum sicaklik Istegi ise 4
0^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir
b) Genelikle en dusuk gelisme sicaklik istegi 9-10^circ C optimum sicaklik istegi 20-30^circ C maksimum sicaklik istegi ise 3
5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir
c) Genellikle en duşúk gelisme sicaklik istegi 4-5^circ C optimum sicaklik istegi 20-30^circ C, maksimum sicaklik istegi ise 3
5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir
d) Genellikle en duşúk gelişme sicaklik istegi 9-10^circ C, optimum sicaklik istegi 15-20^circ C, maksimum sicaklikistegi ise 3
5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir
e) Genelikle en duşuk gelisme sicaklik istegi 9-10^circ C. optimum sicaklik istegi 15-30^circ C, maksimum sicaklikistegi ise3
5^circ C olan, kokleri derine giden ve 8.9^circ C de zarar goren sebzelerdir
Bos birak

Bahçe Bitkileri Dersi Ara Sinavi 2. Oturum 14.Asagida verilen seçeneklerden hangisinde yazlik sebzelerin (sicak iklim sebzeleri) tanimi en dogru bir sekilde yapilmistir? a) Genellikle en dúsúk gelisme sicaklik istegi 9.10^circ C, optimum sicaklik istegi 20-30^circ C, maksimum sicaklik Istegi ise 4 0^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir b) Genelikle en dusuk gelisme sicaklik istegi 9-10^circ C optimum sicaklik istegi 20-30^circ C maksimum sicaklik istegi ise 3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir c) Genellikle en duşúk gelisme sicaklik istegi 4-5^circ C optimum sicaklik istegi 20-30^circ C, maksimum sicaklik istegi ise 3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir d) Genellikle en duşúk gelişme sicaklik istegi 9-10^circ C, optimum sicaklik istegi 15-20^circ C, maksimum sicaklikistegi ise 3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir e) Genelikle en duşuk gelisme sicaklik istegi 9-10^circ C. optimum sicaklik istegi 15-30^circ C, maksimum sicaklikistegi ise3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 8.9^circ C de zarar goren sebzelerdir Bos birak

Çözüm

4.7197 Voting
avatar
Arif
Usta · 5 yıl öğretmeni
Uzman doğrulaması

Cevap

Doğru cevap: a) Genellikle en düşük gelişim sicaklık isteği $9-10^{\circ }C$, optimum sicaklık isteği $20-30^{\circ }C$, maksimum sicaklık isteği ise $40^{\circ }C$ olan, kökleri derine giden ve $2-3^{\circ }C$ de zarar gören sebzelerdir.<br /><br />Bu seçenek, yazık sebzelerinin (sicak iklim sebzeleri) gelişim, optimum ve maksimum sicaklık aralığını en doğru şekilde tanımlayan seçenek olarak seçilmiştir.
Derecelendirmek için tıklayın: