Ana sayfa
/
Biyoloji
/
18. Húcre zarlndaki porlardan geçebilen bútủn organik besinler için; 1 . sindirim sonucu olusma, II. ortam pH'sini azaltma, III. karbon ve hidrojen atomu içerme, III. yikimi sonucu ATP Gretebilme durumlarindan hangileri ortaktir? A) Yalniz 111 B) I ve 111 C) 1,11 ve III D) II, III ve IV E) I, II , III ve IV

Soru

18. Húcre zarlndaki porlardan geçebilen bútủn organik
besinler için;
1 . sindirim sonucu olusma,
II. ortam pH'sini azaltma,
III. karbon ve hidrojen atomu içerme,
III. yikimi sonucu ATP Gretebilme
durumlarindan hangileri ortaktir?
A) Yalniz 111
B) I ve 111
C) 1,11 ve III
D) II, III ve IV
E) I, II , III ve IV

18. Húcre zarlndaki porlardan geçebilen bútủn organik besinler için; 1 . sindirim sonucu olusma, II. ortam pH'sini azaltma, III. karbon ve hidrojen atomu içerme, III. yikimi sonucu ATP Gretebilme durumlarindan hangileri ortaktir? A) Yalniz 111 B) I ve 111 C) 1,11 ve III D) II, III ve IV E) I, II , III ve IV

Çözüm

4.3282 Voting
avatar
Kağan
Kıdemli · 11 yıl öğretmeni
Uzman doğrulaması

Cevap

Doğru cevap: C) I, II ve III<br /><br />Hücre zarı, organik besinlerin sindirim sonucu oluşumunu, ortam pH'sini azaltmayı ve karbon ve hidrojen atomu içerme durumlarını destekler. Bu özellikleri, hücre zarının fonksiyonlarını ve organizmanın hayatta kalma sürecini destekler.
Derecelendirmek için tıklayın: