Kimya Ödev Yardımı
QuetionAI‘nin kimya problemi çözücüsü, temel kimyasal reaksiyonları ve denklemleri kullanıcılar için gerçek zamanlı olarak özetleyebilen ve zayıf bir temele sahip öğrencilerin bile kimyada kolayca uzmanlaşabilmesi için güçlü bir öğrenme sistemine sahip olan bir ortaokul kimya ders aracıdır.
Artık periyodik tablonun temel özellikleri hakkında endişelenmenize gerek yok. Burada her elemente karşılık gelen kimyasal reaksiyonlara ve reaksiyon prensiplerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Moleküllerin ve atomların orijinal yapısını, görülebilen makroskobik olaylardan çıkarmak, her zaman savunduğumuz bir kimya araştırma tekniğidir.
- . Asagidaki tanecik ciftlerinden hangisinin karşisinda belirtilen yogun fazdaki etkin etkileşim tũrũ yanlis verilmiştir? (_(1)H,_(2)He,_(6)C,_(7)N,_(8)O,_(9)F,_(17)Cl) __ A) B) C) D) CH_(3)OH-CH_(3)OH Hidrojen baği E) CH_(4)-CH_(4) London kuwetleri
- 5. (}_{17)Cl atomu ile ilgill, 1. Cl_((g))+e^-arrow Cl_((g))^- II Cl_((g))arrow Cl_((g))^1++e^- III 2Cl_((g))arrow Cl_(2(g)) olaylarindan hangllerinde ISI açiga cikar? A) Yalniz I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) Yalniz II
- işletmenin tereyaği elde edebilmesi için oncelikle kendisine gelen sütler krema hâline getirmesi gerekir. Daha sonra olmasi için tanklara alin suk 23-25 dereceye kadar kariştrimas ge- Yapi bozuklugu ve pihtilasma islemive kraninin yaksek aromasinin iyi olmasi yayiklama süresi ve randiman açisindan onemlidir. yağ orani % 30-35 olusmamasi için isinin 25 dereceden fazla olmamasi sağlanir. Standardizasyon sebeple kremalarir pastorizasyondan once asitiklen kemalarda bell bir asitlik bulunmasi onemi bir etkendir. Bu rin yavan olur ve yağ beğenilmez Kremalarin pastórizasyonu ise kremanin yüksek derecelere kadar isitilarak nn notrlenmesine gerek yoktur. Asitligi ortadan kalkmiş bir kremadan doğrudan doğruya tereyaği yapilirsa bu yağin tereyadi gerekir. Yao taneciklerini dondurmak amaciyla soğutulan krema "yayik" adi verilen aletlerde uygun hizda dayaniklilik suresini artinimasi amaciyla yapilir. Ardindan kremanin 18 derecede soğutularak olgunlas- dóndürülür. Yayiktan çikarilan tereyaği tadinin ve kokusunun güzel olmasi için yikama islemine alinir. Dayanma gucu nuketiciyle buluşmaya hazir olan tereyaği hemen ambalajlanir ve soğuk hava depolarina konulur. artirmak amaciyla da tuzlanan tereyaği fazla tuzunun arindirilmasi maksadiyla malaske işlemine alinir. Tereyaği üretimi yapan bir firma, piyasaya sürdükleri en son Gretimden sonra tüketicilerden sürekli Sikâyet mekt bu almaya başlamiştir Tüketiciler her zaman güvenle aldiklari bu tereyağinin kokusunda onceden hiç karşilaşm bu diklari eksimsi bir kokuya rastladiklarin belirtmişlerdir. Buna gore üretici firma ủretim sirasinda nasil bir hata yapmiş olabilir? A) Notürleme aşamasinda kremadaki asitlik seviyesinin olmas gereken düzeye getirilememesi B) Tereyağinin henüz yayiktan cikarilmadar yikama işlemine alinmasi C) Asitligi dengelenmiş sanilan kremanin notürlenmeden pastōrizasyor aşamasina alinmasi D) Yayiktan alinan tereyağinin yikama işlemi atlanarak hemen tuzlanmasi 133
- How many moles of potassium hydroxide, KOH are needed to prepare 2L of a 2M solution? A. 1 mole B. 2 moles C. 3 moles D. 4 moles A B C D
- How many moles of water will be produced if we begin with 2 moles of oxygen gas? Refer to the balanced equation when answering: 2H_(2)(g)+O_(2)(g)arrow 2H_(2)O(g) A. 1.0 mol B. 2.0 mol C. 3.0 mol D. 4.0 mol A B Oc D