Coğrafya Ödev Yardımı
Coğrafya yardımcısı, istediğiniz zaman çevrimiçi öğrenmeyi desteklemek için coğrafya sorularına mükemmel yanıtlarla coğrafya içerik yardımı sağlayan bir yazılımdır. Üstelik ilgili coğrafya ödevlerini kolayca tamamlamanıza yardımcı olacak eksiksiz dünya coğrafyası bilgilerine sahiptir. Her bilgi noktasında kolayca ustalaşılabilir ve sonuç olarak akademik performansınızı geliştirebilirsiniz.
İster ortaokul öğrencisi olun, ister lise öğrencisi olun, herhangi bir kısıtlama olmadan çevrimiçi öğrenebilir, öğrencilerin çoğunluğunun her türlü ihtiyacını iyi karşılayabilir. Bu araç çok çeşitli coğrafya bilgi noktalarını kapsar ve çevrimiçi incelemeyi harika hale getirir. Coğrafya notlarınızı yükseltmek istiyorsanız kaçırmayın!
- 9. sınıf coğrafyadan, 1-2. ünitelerle ilgili şıksız ve ya şıklı toplam 50 soruya ihtiyacım var, cevapları da olursa sevinirim. 10-15 soruda yazılırsa yeterli olacaktır yazacakların emeğine sağlıkkk :))
- TARIM ÜRÜNLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ▪︎buğday=ilk yetişme döneminde su ister.olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık ister.ülkemizde sırası ile en fazla konya ankara şanlıurfa diyarbakır ve tekirdağ illerinde yetişir.ülkemizde sadece rize ve trabzon illerinde tarımına rastlanmaz.kışların aşırı soğuk geçtiği yerlerde "yazlık" amaçlı tarımı yapılır. ▪︎arpa=yetişme koşulları buğday'a benzer.erken olgunlaşır.kuraklık ve don olaylarına karşı daha dayanıklıdır.hayvan yemi ve bira yapımında kullanılır.ülkemizde en fazla konya ve ankara illerinde yetişir. ▪︎mısır=ilk yetişme döneminden hasat edilinceye kadar çok fazla su ister. ▪︎yulaf=bisküvi yapımında kullanılır. ▪︎çavdar=soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır. ▪︎pamuk=ilk yetişme döneminde su ister.olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık ister.ilkbahar sıcaklıkları düşük olduğu için iç anadolu bölgesinde tarımına rastlanmaz.yağış rejimi düzenli olduğu için karadeniz bölgesinde tarımına rastlanmaz.ülkemizde en fazla güneydoğu anadolu bölgesinde yetişir. ▪︎çay=sıcak ve ılıman iklim ister.aşırı derecede yüksek nemlilik oranı ister.toprak seçiciliği fazladır.ülkemizde en fazla rize'de yetişir. ▪︎fındık=ılıman iklim koşullarını sever.don olayları ve kuraklık verimini düşürür.ülkemizde en fazla ordu'da yetişir.kalite bakımından giresun ilk sırada yer alır. ▪︎zeytin=maki bitkisidir. ▪︎antep fıstığı=menengiç bitkisinin aşılanması ile elde edilir.yaz aylarının uzun sürmesini ister.yaz aylarının aşırı sıcak ve kurak geçmesini ister.ülkemizde en fazla şanlıurfa'da yetişir. ▪︎üzüm=ışık isteği fazladır.kış aylarında -40°'ye varan soğuklara dayanabilir. ▪︎elma=iklim seçiciliği fazla değildir.kış aylarında -35°'ye varan soğuklara dayanabilir.çiçek açma dönemindeki don olaylarından çok fazla zarar görür. ▪︎kayısı=malatya için mono-kültür bitkisidir. ▪︎incir=soğuğa karşı dayanıklı değildir.aydın için mono-kültür bitkisidir.
- 4. 9555 Yukarıda gösterilen numaralı bölgelerle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A)I. bölgede sıcaklıklar düşüktür B)II. bölgede Sahra çölü bulunur C)III. bölge sanayi bölgesidir D)IV. bölge kurak iklime sahiptir E) V. bölgede Himalaya dağları bulunur
- 1/200.000 ölçekli bir haritada 4 santimetre kare ile gösterilen bir göl gerçekte kaç kilometre karedir
- Nerelisin iz aynı olanlar tanışsın ben Nevşehir=50