Biyoloji Ödev Yardımı
Biyoloji öğrenmenin en zorlu kısmı, öğrencilerin biyolojinin mikroskobik dünyasını anlamalarını, hücrelerin içine nasıl girip genleri ve molekülleri nasıl keşfedeceklerini nasıl sağlayacaklarıdır. Ancak bilgi teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, ne kelimelerin ne de resimlerin biyoloji konularını tam olarak açıklayamadığı durumlarda biyoloji ödevi yardımı önemli bir rol oynayabilir.
QuestionAI, çeşitli deneyler ve ilgili alıştırmalar dahil olmak üzere, yaygın biyoloji soruları yardımcısından temel olarak farklı olan, biyoloji bilgisini öğrenmenize ve uzmanlaşmanıza yardımcı olan bir çevrimiçi biyoloji öğrenme yazılımıdır. Burada, bilgi noktalarını öğrenmek ve anlamak için sığdan derine, katman katman deneysel senaryoları yeniden oluşturmak için deneyleri simüle edebilirsiniz.
- Bahçe Bitkileri Dersi Ara Sinavi 2. Oturum 19. Asagda verilen tibb etklerden hangsi Cucurbitaceafamlyas turlerinin etkisi degildir? a) Uriner sistem infeksiyonlannda karpuz tohumlar b) Cok yuksek sicakliklarda gunes çarpmasini karsi kavun tuketilmesi c) Bağirsak parazitlerine karys kabak tohumlan d) Doğu Glkelerinde aq kavunun kurutulmus meyveleri hemoroid, gut romatizma ve parazit hastaliklarinda e) Antikuagulen (kanin pihtlasmasmionleme)etkis Bos birak
- Bahçe Bitkileri Dersi Ara Sinavi 2. Oturum 17. Sebzecilikte kullanilan asyla fogaltma ile ilgili olarak aşa/gida venien ifadelerden hangis en dogrudur? a) Sebzeclikte asyla cogaltmada temel amaç/hava kokenli hastaliklara ve zararlilara karsi dayaniki anaç kullanmakt b) Tek kotiledon kalkma (koltuk)asss, sadece olarak Solanaceae familyasi tunterinin aplanmassnotakulanimaktadr. c) Yarma aşL sadece Cucurbitaceae familyas tutukrinin aşjanmasnda kulanimaktadr d) Sebzecilikte kullanilan baylica aş sesiteri: Ingiliz dilcikli as.yarma aşi (kalem aşisi)kalkma aşi veya hole insertion (delik aşi) ve kopr0 asidir e) Kalkma (koltuk) aşi veya hole insertion (delik) ays, Cucurbitacace familyasi turlerinin aşslanmassnda kullanimak adir Bos birak
- Bahçe Bitkileri Dersi Ara Sinavi 2. Oturum 16- Sebrecilikte kullanilan vejatatif cogaltma ile ilgili olarak asaljda venlen ifadelerden hangis:yanlistir? a) Daldirmayla cogaltma yontem, sebzedilike nadiren kullanilan bir yonterndir b) Sebzecilikte pratik olaraken sok kullanilan celik tipleri:govde, surgun ve dal celikleridir c) Sebzeclikte celikle cogaltma genelde nanede kullanilir ve celik boyu 3.4 d) Rizom góvdede kokler olustugunda kok, govde ve tomurcuga kuşkonmazda pençe adi verilir e) Piderle cogaltma, yer elmaisinda oldukça yogun bir sekilde kullami/makta olup. goviede bulunan gozlerin surme siyle meydana gelen piç adi verilen dip surgunlerinin kullanimasyla yapilir Bos birak
- Bahçe Bitkileri Dersi Ara Sinavi 2. Oturum 15- Tohumluk olarak kullanilacak tohumlarda diklate almaxak bzelliklerden olán biyolojik (iiç) ozellikler hakkanda aşalgda verilen ifadelerden hangisi yanlistir? a) Tohumlann sürme hiza yani belli bir cimlenme yúzdesine ulasmak için geçen gün saysi yuksek olmalidir. b) Tohum canh (ideal kosullarda bitki olusturma potansiyelini ifade eder) olmalidir. Tohum cimlenme orani 90min altina düsmemelidir. d) Tarla koşullannda bitki olusturma potansiyeli (% ) yüksek olmalidir. e) 0 Tohum cimlenmesi hzz bir sekilde gerçeklesmelidir. Bos birak
- Bahçe Bitkileri Dersi Ara Sinavi 2. Oturum 14.Asagida verilen seçeneklerden hangisinde yazlik sebzelerin (sicak iklim sebzeleri) tanimi en dogru bir sekilde yapilmistir? a) Genellikle en dúsúk gelisme sicaklik istegi 9.10^circ C, optimum sicaklik istegi 20-30^circ C, maksimum sicaklik Istegi ise 4 0^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir b) Genelikle en dusuk gelisme sicaklik istegi 9-10^circ C optimum sicaklik istegi 20-30^circ C maksimum sicaklik istegi ise 3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir c) Genellikle en duşúk gelisme sicaklik istegi 4-5^circ C optimum sicaklik istegi 20-30^circ C, maksimum sicaklik istegi ise 3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir d) Genellikle en duşúk gelişme sicaklik istegi 9-10^circ C, optimum sicaklik istegi 15-20^circ C, maksimum sicaklikistegi ise 3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 2-3^circ C de zarar goren sebzelerdir e) Genelikle en duşuk gelisme sicaklik istegi 9-10^circ C. optimum sicaklik istegi 15-30^circ C, maksimum sicaklikistegi ise3 5^circ C olan, kokleri derine giden ve 8.9^circ C de zarar goren sebzelerdir Bos birak