Sosyal Bilgiler Ödev Yardımı
Bu dünya ve her ülke hakkındaki genel izleniminizi yükseltmek istemelisiniz. En azından var olan medeniyetler ve Dünya‘da olup bitenler hakkında iyi bir fikre sahip olmalısınız. Eğer bu doğruysa, çağrınıza hazır olacağız.
Fransız Devrimi ve Napolyon'un fiili iktidara yükselişinden İkinci Dünya Savaşı'nın tetikleyicisine ve arkasındaki gizli ekonomik sorunlara kadar cevapları bu büyük “ansiklopedide” bulacaksınız. Sorularınızı sormak için ev ödevi yardımcısı sosyal bilgiler'i kullanabilirsiniz; biz de sizi en yetkili yanıtlarla eşleştiririz. Bu kadar basit. Bugün sosyal bilgiler notlarınızı yükseltmeye başlayın.
- Hindistan , birbiriyle surekli carpisma hâlinde bulunan ve gủn gestike yeni bir yayillệ alani bulma yetenegini gosteren saylslZ diisinceler ve anlayişlar ülkesidir. Hindistan'daki bu dustince akimlari malzemesini , biz bugin bes kusak uzerine bolustirecek olursak, insanligin buyisel ve mitolojik dissunce tarzindan etkilenerek ortaya cikan ilk felsefe bigimine ulaşiriz. Diger taraftan Hint felsefesinin , icerik bakimindan Avrupa felsefesiyle de akrabaligi vardir . Bunun sebebi de Hindistan'de konusulan dille arasinda esas bakimindan bir akrabaligin varligi olabilir. Bu gorişlere sahip bir kişinin , aşağidakilerden hangisini savundugu sóylenebilir? A Felsefenin ilk temelleri Antik Cag Yunan n uygarliglnde atilmiştir. B Hint uygarlig felsefe açisindan Avrupa B felsefesinden daha ustindiir. C Felsefenin ilk temellerinin Hindistan'da atlldlgini soylemek Yunan medeniyetine haksizliktir. D Hint felsefesinin Avrupa felsefesiyle baginin D olmadigi kullandiklarl dilden anlaşilmaktadir. E Hint felsefesi felsefenin sekillenmesine katkida E bulunmuştur.
- MÔ 6 yuzylldan MS 2 yuzylla kadar olan donemde yaşamifilozoflar dogay tanimaya yonelik sorgulamala yapmis, ilk neden problemine cevap aramişlardir Mistik açIklamalarda n uzaklaşarak doga olaylarini neden sonuc iliskisiyle açiklamay a callsmislardir.Bazi dusunurler insana yonelerek varlik, bilgi ve deger alanlarinda derinlemesine sorgulamalar yapmişlardir. Parçadan yola çikarak bu donemde yaşamis olan bir filozofun aşağidaki sorulardan hangisine cevap aramasi beklenemez? A Varliklarin ortaya IkIS nedeni nedir? B Evrenin ana maddesi nedir? D C Bilimsel yontem basamaklar nelerdir? D Ahlaki eylemin amaci nedir? E Mutlak bilgiye ulasmak mùimkiin múdür?
- Aristoteles , insan eylemlerindeki aşirllk veya eksikligin iyi olmadigin ve insanl mutsuz ettigini belirtir. Ona gore erdemli olmak bu iki uệ arasinda orta yolu bulmaktir. Erdemlilik eylemlerin aşirlligi ya da eksikligi nedeniyle bozulur.Kişi, kendi iradesiyle orta yolu bulur.insanin erdemli olmas buna baglidir. Bu anlayis "altin orta' olarak da bilinir. Buna gòre aşagidakiler len hangisi "altin orta'ya uygun bir davraniştir? A ) AC kalacagini dusünen bir bireyin aşirl yemek yemesi B ) Salgin hastaliklarda n korunmak isteyen bir kisinin sürekli bu korkuyla yaşamasi C Bir kisinin karsilaşilabile cek riskler dustinủImeden yardima ihtiyaci olan birine yardim etmesi D Varlikll bir kisinin , ihtiyaọ sahibi yuzlerce ogrenciye D duzenli olarak burs vermesi E Bir ogrencinin yanliş cevap vereceg endisesiyle L bildigi sorulara da cevap vermemesi
- Aristoteles'e gore evrende var olan her sey madde ve sekilden olusur . Madde aslinda kendisinde var olma olanaklarini gủc hâlinde tutar, sekil veya form ise o giicủn fiil hâlini almasidir.. Ornegin bir elma tohumu, elmayl cekirdegin içinde gủc hâlinde bulundurmaktadir. Bugday tanesi; unu , ekmegi gủọ hâlinde tasimaktadir. iste bu giie , tecrube ile temasa gelince; su , hava, gủnes ve uygun toprag bulunca fiile basak olur ekin olur..Ekin biçilir ve bugday ekmek hâline gelir. Bu parçadan hareketle aşağidakilerden hangisine ulaşilamaz? A Madde sekil alma olanagini potansiyel olarak taşir. B Her varlik , her ne olacak ise, o olma ozelligine B sahiptir. C Varlik taşldlg I gúcù , tecrube ile temasa gecince gerçekleştirir. D ) Varlik maddenin sekil almis hâlidir. E ) Tecrube ile temasa geçmeden de gủọ varliga gelebilir.
- ilk Cag filozoflarinc Jan Pyrhon higbir bilginin gercek olmadigini dusünmektedir Bu nedenle gercege ulasmak múmkin degildir. Ona gore herhangi bir bilgiye "gerçektir" ya da "dogrudur''diyemeyecec jimiz gibi "gercek degildir" ya da "dogru degildir" de diyemeyiz. Buna gore aşagidakiler den hangisi Pyrhon'a gòre dogru davraniştir? A Her tủrlü yargidan kaçinmak gerekir. B Mutlu olmak için tủm isteklerden vazgeçilmelidir. C Her turlu bilginin kaynagi Tanri'da aranmalidir. D Siipheyi bilgiye ulasmada bir arac olarak D kullanmak gerekir. E Evren ile ilgili bilginin edinilmesi nde bilimsel kaynaklar kullanilmalidir.